FAQ

 • Ali lahko pridemo za 10 noči?

Lahko in sicer v terminu z odhodom do 5.7. (torej lahko pridete katerikoli dan pred 28.6.), v terminu od 5.7. do 12.7. pa lahko podaljšate za eno, dve, tri, štiri noči, če si želite. Cena za dodatno noč je 99 € za odraslo osebo in 59 € za otroka.

 • Pri nas doma smo vegetarijanci. Ali je hrana za nas primerna?

Vsekakor. Naša kuhinja je odprtega tipa in kuhar bo vaš najboljši prijatelj. In kot veste, nas bo največ 12 v skupini, to so večinoma 3 družine. No ja, morda bo z nami jedel še fitnes inštruktor. V zadnjih nekaj letih je naš kuhar že poskrbel za prehrano brez glutena, vegane, vegetarijance, ljudi, ki ne marajo rib, osebe, ki ne pojejo niti koščka zelenjave in še več: kuhar ima tudi sam tri otroke in prav dobro ve, kako se tej stvari streže.

 • Imam dva otroka z različnim znanjem angleščine. Kako bo poskrbljeno za oba hkrati?

Naša učiteljica ali učitelj bo istočasno lahko poskrbel za vse nivoje znanja angleščine, brez skrbi.

 • Ali smo v naši družini dovolj dobro kondicijsko pripravljeni za tovrstne počitnice?

Seveda, ste. Vse aktivnosti so namenjene za rekreativce. Skupni seštevki kolesarskih vzponov ne presegajo 250 metrov, kar pomeni skorajda raven teren in zahteva »pisarniško kondicijo«. Ker so izleti možni tudi krajši, se lahko brez obveznosti nekaj strmih delov tudi prehodi. Ne pozabite, da boste imeli na voljo dovolj časa in da ob čudoviti okolici in pogovarjanju z otroci in sopotniki skorajda pozabite, da ste aktivni. Na kajaku bomo vse skupaj približno 1 uro veslali (lahko tudi več, če si boste želeli), za vse ostalo bomo uživali, plavali, raziskovali in si ogledovali morje z masko. Sprehodi so največ enourni v več etapah, lahko tudi več. Vse je večinoma odvisno od skupine in želje po aktivnosti posameznih udeležencev. Imeli smo že tedne, kjer smo se razdelili v dve skupini, ko smo najprej vsi naredili lažjo varianto in potem polovica največjih navdušencev še težjo varianto.

 • Kakšne obleke so primerne za te počitnice?

Pomembno je, da so oblačila in obutev udobna ter zračna. Najpomembnejše oblačilo so kopalke in brisača za na plažo. Za kolesarjenje lahko uporabite kolesarske hlače in kratko majico, lahko uporabite tudi običajne hlače, ki pa ne smejo biti preohlapne. Za primer slabega vremena je priporočljivo, da imate s seboj tudi vetrovko. Udeleženci imajo običajno obute navadne športne copate, ki so udobni in primerni tudi za hojo. Z nošenjem kolesarskih rokavic se izognemo mravljincem v rokah. Za izlete po gričevju imenovane peš ture potrebujete udobne športne copate. Svetujemo, da si s seboj prinesete tudi sprej proti klopom in komarjem ter sončne kreme.

 • Kaj počnemo, kadar dežuje?

V primeru kratkotrajne plohe večinoma počakamo, da se vreme popravi. Če pa je vreme slabo, pripravimo alternativni program. Vendar, v zadnjih štirinajstih letih na Visu poleti še nikoli ni deževalo (če že je deževalo) več kot eno uro. V nobenem primeru pa udeležencem nikoli ni dolgčas.

 • Kdaj je najboljši čas, da rezerviram počitnice?

Ne bo ravno najbolj modra poteza, če boste čakali z rezervacijo do zadnjega dne, saj je za rezervacijo pomembna tudi primerna nastanitev, ki morda takrat ne bo več na voljo. Prav tako za vse vplačane rezervacije do 10.6. nudimo 100 € POPUSTA na celotno storitev, kar je seveda še en razlog več za čim prejšnjo rezervacijo in vplačilo.

 • Zakaj večerja samo trikrat na teden?

Otok Vis je poznan po svoji kulinariki in navadno si otroci vsaj enkrat tedensko na počitnicah zaželijo pizze. Ker sta na otoku dve mesti, Vis in Komiža, se je v preteklosti izkazalo, da si takrat želijo naši gostje preizkusiti še druge opcije za večerje. Prav tako je enkrat tedensko v letnem kinu na sporedu film Mamma Mia 2 -  HereWe Go Again, ki so ga snemali na otoku Visu tri poletja nazaj, takrat pa je sploh navada, da se gre prej na večerjo v mesto, potem pa še v kino.

 • Kdo je glavni organizator potovanja in mojih počitnic na otoku Visu?

Glavni organizator potovanja je podjetje Costiera d.o.o., Luka 54, Rukavac, 21480 Vis. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2008 in od takrat dalje se ukvarja z oddajanjem apartmajev, organizacijo različnih aktivnih počitnic in organizacijo vseh turističnih potovanj.

 • Kako vem, če je izbran apartma še na voljo?

Najbolje bo, da za preverjanje točnih informacij pošljete elektronsko sporočilo na viktorija@victoriousviscovery.com ali pokličete na telefon 040 354 100. Z veseljem vam bomo svetovali.

 • Kako lahko rezerviram izbrano ponudbo?

Ko si izberete želeni aranžma nas lahko pokličete na telefon 040 354 100 ali nam pošljete elektronsko sporočilo na viktorija@victoriousviscovery.com . Pri rezervaciji pripravite imena in priimke udeležencev, datume rojstev ter točne podatke za rezervacijo kot so termin, nosilec prijave potovanja, želje, zavarovanja, splošni pogoji rezervacije. Na vaše povpraševanje bomo odgovorili najkasneje v 24 urah in poslali nosilcu pogodbe ustrezno dokumentacijo/pogodbo ter navodila za plačilo. V kolikor je vse v skladu z vašimi željami in vam ponudba še vedno ustreza, je potrebno rezervacijo potrditi in izvršiti plačilo. Rezervacija postane fiksna po prejemu akontacije. Kakršnekoli spremembe od tega trenutka naprej so sicer možne, vendar se vsaka sprememba oz. stornacija/prekinitev rezervacije obravnava po splošnih pogojih poslovanja.

Rezervacija/Pogodba je torej potrjena z vašim plačilom in velja kot potovalni dokument skupaj z obvestilom o odhodu, katerega boste najkasneje prejeli do 3 dni pred pričetkom potovanja na vaš elektronski naslov. V primeru da ga niste prejeli pravočasno, nas nemudoma kontaktirajte.

 • Ali lahko rezervacijo odpovem ali spremenim

Vašo rezervacijo lahko kadarkoli stornirate ali spremenite, vendar je to potrebno storiti pisno po elektronski pošti. Ker zaradi odpovedi ali spremembe vedno nastanejo stroški, vas prosimo, da se obrnete tudi na pogovor z nami, kjer vam bomo z veseljem pojasnili podrobnosti in vam pomagali.

 • Ali so moji podatki varni?

Vsi podatki, ki jih posredujete med uporabo strani, so zaščiteni pred zlorabo. Vaši podatki so zaščiteni v skladu z zakonom, uporaba pa omejena na potrebe izvajanja rezervacije v vašem imenu. Podatki o nosilcu rezervacije in potnikih bodo posredovani samo organizatorju potovanja za potrebe rezervacije.

 • Kdaj prejmem prijavnico oz. potovalne dokumente?

Pri vseh rezervacijah, ki so narejene vsaj 30 dni pred odhodom, velja, da prejmete v roku 3 dni prijavnico z vsemi podrobnostmi o rezervaciji, vključno z navedenimi plačilnimi pogoji. Rezervacijo/Pogodbo v primeru celotnega plačila boste vzeli s seboj na destinacijo, saj velja kot potovalni dokument za vaše vplačano potovanje. Do 3 dni pred pričetkom potovanja prejmete po elektronski pošti (nosilec pogodbe) dokument, ki ga imenujemo obvestilo o odhodu. V primeru, da je plačilo izvršeno prepozno ali da se pojavijo težave s elektronsko pošto, in v kolikor vas do 3 dni pred do odhoda še nismo obvestili z obvestilom o odhodu, nas obvezno kontaktirajte!

 • Kaj pomeni fiksna rezervacija?

Rezervacija se fiksno potrdi z nedvoumnim pisnim dogovorom o rezervaciji (sklenitvijo potovalne pogodbe) in s hkratnim plačilom aranžmaja. V primeru elektronskih rezervacij se pogodbe/rezervacije ne podpisuje, saj je pravno močna brez podpisa in žiga, pogoj je plačilo. Na ta način postane vse, kar je navedeno v teh pogojih oziroma pogojih odgovornega organizatorja, pravna obveznost, tako za potnika kot za organizatorja, v koliko odgovorni organizator takšno rezervacijo po poizvedbi potrdi.

 • Kaj vse vključuje cena?

V ceni aranžmaja vštete apartmajske in gostinske storitve, navedene v programu potovanja, kot tudi organizacija potovanja in DDV. Če ni v programu drugače določeno, veljajo cene posameznega turističnega aranžmaja na osebo, za nastanitev v tri in štiri-posteljnih sobah oz. namestitvenih enotah (bungalovi, apartmaji, ipd), brez zagotovila razgledov, balkonov ipd. in nudijo samo osnovni bivalni standard. V kolikor je želja po nastanitvi treh  ali več oseb v eni sobi, potnike opozarjamo, da je tretje in dodatno ležišče v sobi in ni vedno enakovredno osnovnemu ležišču.

 • Ali so cene v ceniku na osebo?

Vse cene po programu so izoblikovane na osebo, razen če to navajamo drugače.

 • Kaj so doplačila?

To so navadno turistične takse in dodatni izleti ali pijača in jo vedno navajamo na ponudbi.

 • Kakšni so načini plačila in plačila na obroke?

Pri elektronskih rezervacijah prejmete poleg pogodbe tudi navodila za plačilo in vse potrebne informacije v zvezi vašim aranžmajem. Plačilo je mogoče izključno z nakazilom preko TRANSAKCIJSKEGA RAČUNA.

Za dan plačila se šteje dan, ko potnik izvrši plačilo na transakcijski račun podjetja Costiera d.o.o., Luka 54, Rukavac, 21480 Vis, Hrvaška. Stroški rezervacije, ki jo potnik plača ob prijavi, znašajo 50% cene aranžmaja, oz. toliko, kot je navedeno v programu potovanja oz. pri podanih navodilih za plačilo ob prijavi v posebnih določilih splošnih pogojev za posamezne vrste potovanj ali prodajne akcije. Preostali del plača potnik najmanj 30 dni pred začetkom potovanja, oz. kakor je navedeno v programu oz. v akcijski ponudbi. V primeru, da preostalega dela cene aranžmaja potnik ali njegovo prijavno mesto ne plača v predvidenem roku, se šteje, da je odpovedal aranžma, in smiselno se uporabijo določila o potnikovi odpovedi aranžmaja iz teh splošnih pogojev in navodil za turistične aranžmaje.

 • Kaj je dokazilo o plačilu in kako ga pošljem?

V primeru  plačila s položnico na transakcijski račun vam v primeru da to zahtevamo rezervacijo potrdimo šele ob prejemu zneska ali potrdila o plačilu. Kot dokaz o izveden plačilu šteje: fotokopija ali scan plačane položnice, posnetek zaslona (printscreen) izvršenega plačila v spletni banki. Dokazilo pošljete na elektronski naslov viktorija@victoriousviscovery.com

 • ZAVAROVANJA:

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE ZA TUJINO

o   Kje lahko uredim zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco?

Svetujemo, da si uredite zavarovanje pri priznanih zavarovalnicah.

RIZIKO ODPOVEDI:

o   Kaj vključuje zavarovanje rizika odpovedi?

Ob prijavi lahko sklenete zavarovanje nevarnosti odpovedi dogovorjenega turističnega potovanja, v vrednosti, ki je navedena v ceniku pri vsaki ponudbi (riziko odpovedi). Svetujemo, da si uredite to zavarovanje pri priznanih zavarovalnicah.

 • Kako se pripeljem na otok Vis?

Otok Vis je najlažje dosegljiv s trajektom iz mesta Split. V sezoni so dnevno trije trajekti, ki povezujejo mesto Split z mestom Vis, vožnja s trajektom traja 2 uri in 20 minut. Več o trajektih in cenah si lahko ogledate na spletni strani organizatorja prevoza www.jadrolinija.hr

 • Kaj če bo na potovanju slabo vreme?

Naravi žal ne moremo prekrižati načrtov. Mi se bomo trudili, da se vse naše aktivnosti realizirajo, tako kot so napisane po programu, vendar če bi vas in tudi nas ogrožalo vreme, se temu izognemo oziroma poiščemo najboljšo alternativo, da lahko izpeljemo program kot obljubljeno. Vreme je višja sila in mi ga vedno spoštujemo, še posebej na otoku. 🙂

 • Kakšna je minimalna priporočljiva starost otrok za te počitnice?

Na teh počitnicah organiziramo tudi športne aktivnosti, ki se jih navadno otroci, ki so mlajši od 6 let težje udeležijo. Seveda to ni nikoli problem, ker smo še vedno našli rešitve. Pri kajaku se mlajši otroci samo vozijo in plavajo, za kolesarjenje imamo tudi en otroški sedež, ki si ga lahko eden od staršev pripne na kolo, pri hoji lahko starši s seboj prinesejo otroški ruzak,… skratka, za nas omejitev ni. Ker je vas Rukavac znana po idiličnih plažah, družine z manjšimi otroci teh nekaj ur preživijo aktivno na plažah.